"Не сме глупави, знаем, че ако направим едно равенство и загубим само две точки, Ливърпул ще станат шампиони. Ако спечелим всичките си оставащи мачове, ние ще сме шампиони". Това обяви мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола след вчерашната победа на "гражданите" над Брайтън енд Хоув Албиън с 3:0.

Сити имаше нужда от победа на "Етихад", за да си върне първото място в класирането, което Ливърпул заемаше за 24 часа след разгромната победа над Манчестър Юнайтед с 4:0. До края на сезона двата тима имат да изиграят по шест мача, като преднината на шампионите е само една точка. "Червените" обаче са в по-добра форма, като са спечелили девет от последните си десет двубоя в Лигата, докато в същия период Сити има само шест успеха.

"Знаем, че ни предстоят тежки мачове и трябва да се представим както днес и да спечелим всичките. Ако го направим, ще празнуваме, ако ли не - ще поздравим Ливърпул. Преди няколко години беше същото - спечелихме последните си 14 мача, за да станем шампиони. Сега нещата ще зависят от умората и контузиите, от Шампионската лига. Остава ни един месец, пет седмици. Минали са 11 месеца и всичко зависи от този последен месец. Ще дадем всичко от себе си, за да бъдем на върхово ниво в тези мачове", допълни Гуардиола, който изрази радост, че тимът му и математически се е класирал за Шампионската лига през следващия сезон.